Greiner Bio-One

Greiner Bio-One, kot vodilni na področju tehnologije za predanalitične sisteme, izdelane iz plastičnih materialov, zagotavja dnevno nove rešitve, ki temeljijo na najvišjih standardih kakovosti. Na ta način ideje, znanje in izdelki Greiner Bio-One prispevajo k razvoju današnje medicine.

Izraz “predanalitični” se nanaša na vse postopke, ki potekajo pred določeno laboratorijsko preiskavo in se začnejo z odvzemom vzorca (na primer krvi, sline ali urina); vključujejo proces stabilizacije vzorca, transporta, shranjevanja in identifikacije vzorca. Greiner Bio-One proizvaja in distribuira predanalitične sisteme pod trgovskim imenom Vacuette®.

Greinerjeva posebnost – linija izdelkov VACUETTE® se uporablja v bolnišnicah, medicinsko-biokemičnih laboratorijih, zdravniških ordinacijah in centrih za transfuzijsko medicino po vsem svetu. Z linijo Vacuette Greiner Bio-One je Bio-One postavil nove standarde varnosti in higiene v postopkih vzorčenja, ki so potrebni pred specifično laboratorijsko analizo.

VACUETTE® –
odvzem venske krvi

Greiner Bio-One je na trgu prvi predstavil novost v obliki sistema za odvzem venske krvi, ki je v celoti izdelan iz plastičnega materiala. Sistem za določanje različnih laboratorijskih parametrov sestavljajo: epruveta, držalo in igla za odvzem krvi. Izdelan je iz plastičnega materiala in popolnoma nezlomljiv, kar povečuje varnost pri vsakodnevnem rokovanju.

MiniCollect® – odvzem kapilarne krvi

MiniCollect® je linija izdelkov, idealna za odvzem kapilarne krvi majhnim otrokom in dojenčkom. Nova inovativna zasnova zagotavlja visoko funkcionalnost in prilagodljivost med odvzemom kapilarne krvi. Edinstveno oblikovan pokrovček omogoča odvzem vzorca kapilarne krvi brez odpiranja pokrovčka, kar prispeva k večji varnosti in enostavnosti izvedbe postopka.

VACUETTE® –
Safety Products

Zagotavljajo varnost in udobje med odvzemom krvi, hkrati pa varujejo zdravstveno osebje pred okužbami, ki se širijo s krvjo. Z uporabo »varnostnih« izdelkov je zaščita osebja maksimalna in brez tveganje okužbe.

VACUETTE® –
Transport Line

Za varen transport vzorcev v laboratorij ponuja Greiner Bio-One celo vrsto transportnih posod različnih dimenzij, v katerih se Vacuette transportira v pokončnem položaju. Transportne vrečke so izdelane iz posebnega izotermnega materiala, ki vzdržuje konstantno temperaturo vzorcev. Transportni sistem ščiti vzorce pred vročino in mehanskimi vplivi. V transportnih torbah je tudi prostor za shranjevanje spremljajoče medicinske dokumentacije.

VACUETTE® – dodatki

  • Igla VACUETTE® za odvzem krvi je na voljo v 3 dimenzijah in v različici Visio Plus

  • VACUETTE® kompleti za odvzem krvi različnih dimenzij so na voljo tudi v “varnostnih” različicah

  • Posode za shranjevanje igel po odvzemu krv